mandag 9. mars 2009

Lommeslynge og ny time til jordmor

I dag har jeg vært hos jordmor igjen. Hadde time kl 09. Så selv om jeg ikke er på jobb i dag, siden jeg er 50% sykemeldt, ble det tidlig opp i morges. Og litt stress. Men ikke værre enn at det gikk helt fint å komme seg avgårde, og få levert gutten i barnehagen.
Som vanlig hadde jeg helt glemt å ta med meg en urinprøve, så fikk tatt det mens jeg satt og ventet. Burde jo ha lært meg til nå at dette bør jeg ha klart, men neida, det går virkelig bare ikke inn.
Fikk komme inn til jordmor etter å ha ventet en liten stund, og hun ble svært så forundret over at legen hadde målt magen min fra beltet og opp, og ikke fra bekkenbenet og opp til toppen av livmoren. Så hun målte magen, med det samme, og fikk at jeg var 30 cm, altså på linje ut i fra sist hun målte meg. Med andre ord enda 1 cm over det grønne feltet.

Jeg fortalte at jeg hadde vært på ultralyd siden sist, og at hun målte jenta til å være 8% større enn gjennomsnittet. Så jordmoren mente det nok ikke var noe farlig, selv om jeg har veldig stor mage. Men at hun holder meg under oppsyn og eventuelt sender meg på en ekstrasjekk på sykehuset om jeg fortsetter i samme kurve når det nærmer seg fødsel. Eller om jeg skulle vokse enda mer over snittet.

Hun mente også at de smertene jeg har i sidene nede over lysken, kommer av en kombinasjon av at magen vokser så fort.

Babyen så derimot ut til å ha det supert inni magen. Hjertelyden lå på 145 i dag. Så da er jeg fornøyd iallefall.

Mens jeg har vært hjemme i dag, har jeg rukket å sy meg en vendbar lommeslynge. En bæreanretning, som virker utrolig praktisk!

Fulgte en oppskrift jeg fant på tettinntil.no: http://www.tettinntil.no/forumet/showthread.php?t=4023

Og det var rett og slett så lett at jeg var feridg med hele prosjektet på et par timer. Ble veldig fornøyd!!! Eneste som var litt vanskelig, var å se hvordan den blir i praksis, for får ikke tilpasset skikkelig nå som magen er så stor.

Etter å ha hentet gutten i barnehagen testet jeg den med han oppi, og det var utrolig behagelig. Merket nesten ikke at jeg hadde han på hoften! Og han er ikke noen liten gutt altså. Veier 16,6 kg. Men da vet jeg iallefall at når den tåler å ha han oppi, så går det iallefall fint med veslesnuppa oppi der.


Bilde av mønstersiden:


Nærbilde av mønsteret:Bilde av den ensfargede siden:Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...