fredag 24. juli 2009

En syk liten skatt

De siste par dagene har storebror vært forkjølet, og mest sannsynligvis, har han greid å smitte lille skatten.
Hun har vært litt ekstra tett i nesen de siste dagene, og har sovet enda litt mer urolig enn hun pleier. Men i natt sov hun godt. Sovnet halv ett, altså en time tidligere enn hun pleier. Og sov til 5, så fikk hun litt pupp, men sovnet igjen etter 5 minutt bare. Det var jo deilig tenkte jeg, og tenkte ikke mer på det. Så våknet vi kl 7, og hun fikk litt pupp igjen, men sovnet kjapt denne gangen også. Hun var så vidt våken når jeg stelte henne, og så sovnet hun med det samme.
Jeg hadde time til frisør kl 10, og skulle jo egentlig ha henne med meg, men siden hun virket litt pjusk, pumpet jeg meg, og bestefar var barnevakt til jeg var hjemme igjen.
Jeg ble ganske sjokkert når han fortalte at hun ikke våknet når jeg var vekke. Klokka var blitt 12, og hun hadde enda ikke spist skikkelig etter natten. Jeg begynte å ane uråd. Og gikk for å bytte bleie på henne.
Jeg ble enda mer nervøs når jeg fant ut at bleien var knusk tørr. Det var jo samme bleien hun hadde hatt siden kl 7 i morges, når jeg stelte henne.
Så jeg prøvde å ringe legen. Men der kom jeg ikke igjennom, fordi det er siste dag før ferien, og de holdt på å bytte telefonsvarer. Da tok jeg like så godt turen ned til legen, uten å høre hva de syns på forhånd.
Legen ville ha oss inn, og sendte oss nesten umiddelbart til barneavdelingen på sykehuset. Han mente hun kunne være dehydrert. Og skrev en henvisning jeg fikk med meg til sykehuset, der det sto at han oppfattet henne som vanskelig å vekke, at hun ikke hadde inntatt føde i hele dag, Hun hadde tørre bleier, tørre slimhinner, var vanskelig å få kontakt med, samt slapp og medtatt. Han mente også hun hadde innsunkne øyeepler, og lite blikk kontakt.
Før han sendte oss av gårde, ringte han, og gav beskjed, så de ventet på oss når vi kom dit.
Når vi kom frem, kl 15:00, fikk vi komme på et undersøkelsesrom, der vekket de henne, og tok vekt, samt sjekket hjertelyd og kikket i munnen hennes.
Nå var hun så våken at hun faktisk var blitt sulten, kan tro jeg var glad da!
De la henne på vekten rett før jeg ammet, da veide hun 5048 gram, og la henne på vekten igjen etter ammingen. Hun hadde da fått i seg 65 ml.
Kan tro hun var sulten da, når hun ikke hadde spist noe på 8 og en halv time!
Kort tid etter hun hadde spist, bæsjet hun. Og det var virkelig en av de mest fantastiske lydene i verden akkurat da! Tror aldri jeg har blitt så glad for en bæsjebleie før...
De var ikke helt enige i fastlegen om at hun var dehydrert, men ville sjekke henne skikkelig allikevel, for å utelukke at hun var dehydrert. Så de ville ta blodprøver, og ha på en tissepose, sånn at de fikk stixet henne, og utelukket noe i urinen.
Litt skeptisk her hun ligger på fanget mitt, med beina i teppe med varmepute før hun skulle ta blodprøve kl 16.
Rekker litt tunge til kameraet, og er i tydelig bedre form.Mon tro hva som skal skje nå da.... Hun ligger på undersøkelsesbenken på rommet vi var på. Klar for blodprøven.
Hun var kjempe flink, og sutret bare litt når barnelegen stakk. Han stakk nemlig ikke bare en gang, men 3 ganger i den lille helen hennes. Mens han stakk, holdt jeg smokken i munnen hennes, og koste masse med henne. Vet ikke om det gjorde det noe mindre vondt, men hva annet kunne jeg gjøre.Og så fikk hun litt mer pupp.Før hun sovnet igjen. Når hun våknet hadde hun tisset masse i tisseposen, så sykepleieren fikk ta den med seg og ta urinstix av den. Endelig omsider fikk vi faktisk et rom på barneavdelingen, og ble helt offisielt innlagt på sykehuset. Klokken var blitt halv 6. Og jeg kjente jeg i grunnen var veldig sulten. Jeg hadde jo ikke spist noe siden frokost. Fordi det hadde gått så fort fra jeg var hos frisøren, til vi plutselig var på vei til sykehuset. Og der og da var ikke mat det første jeg tenkte på å ta med meg iallefall.
Det var utrolig fantastisk at sykepleieren kom og spurte om ikke jeg hadde lyst på noe middag, mens vi ventet på resultatene av prøvene. Så jeg fikk både kylling med ris og saus, og sjokoladepudding med vaniljesaus. Det var rett og slett helt fantastisk godt!
Etter maten sovnet jeg litt i stolen på rommet.

Mens lille skatten min sov seg igjennom det hele. Det var lenge å vente 2 timer på et lite rom uten noe som helst å lese på, annet enn den manualen over barneavdelingens rutiner. Kl.18:30 kom endelig barnelegen, med resultatene på alle prøvene de hadde tatt av henne. Alle prøvene var helt fine. Så de visste ikke hva det kunne komme av, at hun ikke hadde spist.

Men han mistenkte at hun muligens hadde spist så dårlig, fordi hun er så tett i nesen. Og jeg fikk nesedråper med virkestoff til henne.

Endelig kl 19:30 var vi utskrevet, med åpen retur innen 24 timer.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...