lørdag 3. april 2010

PÅSKE!

Det er påske! Hvor ble vinteren av?
Jeg syns den hadde vart så lenge, og lengtet etter våren. Men nå, når våren endelig er her, så er det jo plutselig ett skritt nærmere sommeren, og til sommeren begynner jo prinsessa i barnehagen, og jeg skal tilbake på jobb.
Jeg kjenner panikken brer seg.
Lille babyen min er blitt så stor.
Hun ble 10 mnd i går!
Vi har forresten pyntet en del til påske også vi. Så nå er stua full av masse i gult og grønt, og fastelavensris med masse fargerike fjær og små egg.
Og så har meg og rampen laget ferdig påskekyllingen han begynte på i barnehagen. Den ble skikkelig funkey, og står fint plassert i vinduet, på hedersplassen, så alle som går forbi får sett den. Rampen er såååå stolt!
Mormor er på besøk, så ungene storkoser seg.
Det tok litt tid før prinsessa tødde opp, og turte å komme til mormor. Men nå storkoser hun seg. Og sier "hei hei" til mormor hele tiden.
Noe mormor så klart synes er kjempe stas!
Ene dagen tok vi turen til Fritidsgården på gausel. Det var stor stas, og ungene storkoste seg. Det var jo så spennende å hilse på alle dyrene på gården.
Og ikke minst, synes jeg at det var veldig på tide at vi dro til en gård med dyr. Prinsessa har nemlig nesten ikke hilst på dyr før. Annet enn hunden til min farmor, som hun møtte når vi var i 70 årsdag i begynnelsen av mars. Det var stas, og hun studerte med store øyne. En levende kosebamse??? Er det mulig??
Så det var med stor iver og glede at hun så dyrene i stallen.
Vi hadde omvisning på gården, hvor vi fikk se på alle dyrene, og fikk vite litt mer om hvert av dyrene, og ungene fikk tilbud om å ha høne på hodet, og plukke egg. Men jeg tror det var litt skummelt å ha høne på hodet, så det var det bare ene pappaen som var med på omvisningen som turte.
Men å plukke egg, det var stas! Alle eggene i hyllene skulle plukkes, og legges forsiktig i kurven.
Og så fikk ungene kose med kaninene, og sist men ikke minst....
Hilste vi på geitene. Prinsessa fikk skikkelig nærkontakt med en geitebukk. Og det var like interessant for dem begge to, vil jeg tro.
På torsdag oppdagde vi derimot noe som ikke var fullt så morro...
Rampen har nemlig fått vannkopper, over hele kroppen. Og det er ikke noe morro!
Selv om mammaens første reaksjon var stor jubel, endelig var vannkoppene kommet også hit!
Det var jo det jeg håpte på nå når jeg er i permisjon allikevel.
Men nå angrer jeg på at jeg jublet over det, for lille rampen min har det ikke noe godt. Han er full av prikker, bokstavelig talt, fra topp til tå.
Og det hjelper ikke engang å smøre på hvitvask. Det klør like mye allikevel.
Han er så utrolig flink, og har ikke klødd seg på vannkoppene en eneste gang!
Tapre lille rampen min.
Prinsessa har fått seg solbriller, men det er ikke noe morro, helt klart ikke! Solbriller er på sin plass nå når det er så fint vær ute. Og det er bare deilig. Synes mammaen. Men prinsessa er ikke like enig.
De er jo bare i veien jo.
Ut på tur i vårværet med mormor og bestefar.
Prinsessa smilte og lo hele turen, og satt godt i bæremeisen, for da hadde hun full oversikt over alt som skjedde.
Våren er virkelig en deilig tid!
Hadde det ikke vært for at sommeren kommer så alt for fort.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...