tirsdag 7. desember 2010

Velkommen inn i julehjemmet vårt

Tirsdag før 1.søndag i advendt greide jeg ikke vente lengre...
Jeg kjedet meg så, så jeg pyntet til jul, faktisk... selv om det var i slutten av november enda. Og egentlig kanskje ikke lov til å pynte til jul helt med en gang...
Det er ikke så veldig julepyntet i yttergangen vår, enda... men kjenner jeg megselv rett, så blir det nok litt mer jul der også.
Jeg har blandt annet ambisjoner om å lage hjerte av bjørkekvister, og henge på ytterdøren, isteden for den tradisjonelle dørkransen. Men vi får se hva det blir til.
Bilde kommer iallefall etterhvert uansett.
Stuebordet har fått juleduk. En nydelig, nostalgisk sak, som mamma sydde for lenge siden.
En lykt kjøpt på ikea, en julestjerne, et eplelys, juleservietter i serviettholder fra kremmerhuset, naturligvis en advendtsstake av den enkle varianten. Og litt annet små nips.
Over sofaen har bildelisten fått julepynt. Jeg og rampen lagde små nisser her en dag, og de fikk plass mellom bildene på bildelisten.
Under har jeg hengt opp en snor med hjerter og hjemmelagde julekort, festet med små gull klyper.
Og advendtskalenderen til minisjefen henger ved siden av sofaen.
Våre julepyntede stuevinduer.
Advendtsstjernen og kremmerhus henger i vinduene.
Fra jeg var lita, pleide vi å pynte vinduene med rød tape, og snø på sprayboks. Men jeg erindrer noe om at den snøen ikke var helt grei å vaske vekk igjen etterpå, så da ble det enkelt, og bare rød tape.
I hvert av vinduene har jeg satt dorull engler, som jeg og rampen lagde for noen år siden. Svibler har fått rød krukke, og en av telys holderne har blitt byttet ut med en rød en. Det vises ikke på bildet, men det gir nydelig lys!
Lekekroken til ungene, med ny hylle og kurver fra Ikea.
Har ikke akkurat pyntet til jul her da. Men måtte vise frem allikevel, for har blitt veldig fornøyd selv.
Der stolene står, skal leke kjøkkenet til minisjefen stå. Så det kommer nye bilder av lekekroken etterhvert!
Det siste stuevinduet vårt, med julegardin, og dorull engler.
På ene høytaleren har det kommet et skikkelig nostalgisk englespill, sånn som jeg husker vi hadde når jeg var lita. De selger dem faktisk på Åhlens nå. Og jeg MÅTTE bare ha et slikt.
Tv-benken med julepynt.
En heklet rød løper, 2 små fjøsnisser og masse lys.
På veggen har jeg hengt et kremmerhus, og har pyntet det med englevinger.
Disse tenkte jeg egentlig å henge på juletreet. Men får se om jeg greier å unnvære å ha dem på veggen. For det ble faktisk ganske dekorativt å ha dem akkurat der de henger nå.
Mamma sine gamle støvler står til pynt på tv-benken.
I fjor var jeg med mamma og søsteren min på en liten julebutikk, "jul i skulehuset", som noen koselige damer hadde satt sammen, med hjemmelaget og annet som de solgte der.
Der kjøpte jeg dette lekre etasjefatet i emalje. Og det er naturligvis pyntet til jul, med levende lys, litt nisser, julekuler, en julemus og litt annet små nips.
Under har jeg satt en rød og hvitrutete liten brikke.
Kommoden i den smale gangen har fått ny blomst! En advendtsorkidè, som jeg fikk av pappa. Super koselig!!! Orkidèer er morro, for de krever lite stell. Perfekt for sånne som meg, som ikke har så grønne fingre.
På kommoden har jeg lagt på en gammel juleduk, og satt julekrybben fra Fisher Price på. Denne fikk rampen i adventskalender et år. Det var stor suksess! Og ikke minst, slipper mammaen å bekymre seg over at ungene ikke må leke med julekrybben, da den kan gå i stykker. For den er jo faktisk laget for å leke med. Og super søt!

Over kjøkkenbordet har jeg hengt vrihassel, pyntet med røde hjerter, dompap, små gull fugler, englevinger og litt annet småtteri.
På veggen henger en snor med små tøyhjerter, en engel i tre laget av rampen, og en liten engel i filt, som jeg lagde når jeg var lita.
Over dørene har jeg hengt små glass kuler og røde silkebånd i sløyfe.
På spisebordet har vi legokalenderen til rampen, en gammel fyrstikkeske kalender, som mamma lagde til meg og søsteren min, når vi var små. Den er perfekt, med plass til 2 snope ting, i hver luke!
Advendtsstaken vår, et smalt brett i gull, med hjerter på sidene, lilla stener, gullhjerter og lysene har porselens engler, festet med hyssing.
Jeg har også lagt på julebrikke, og satt store kongler som pynt.
Og naturligvis, masse appelsiner og mandariner, og julekort.
Julekortene på bordet, laget rampen min for 2 år siden. Kjempe flink!!!
Mitt koselige kjøkken!
Her er forresten endelig en av kjolene jeg har strikket til minisjefen blitt ferdig.
Den ble jeg ferdig med i forrigårs, og har heklet søte blomster på den, som pynt. (oppskrift på blomstene finner du her)
Og så har jeg laget julepynt til juletreet mitt!
Jeg fant oppskrift på drops sin nettside, med julehjerter!
Her er orginalen:

Men mine ble ikke helt som på bildet da... dessverre... men ble fornøyd allikevel! Og så var det kjempe morro!!!
Gleder meg til å henge dem på juletreet!

1 kommentar:

Linn-Beate sa...

De hjertene ble kjempefine! Tror jeg jeg må prøve meg på de til neste år. Kjempekoselig pyntet :) gleder meg til jeg får julepyntet ordentlig også.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...