søndag 7. oktober 2012

Rampen reiser alene

 Det er høstferie, og rampen skal reise alene til mormor. 
Hun har flyttet langt vekk, og ville derfor veldig gjerne ha rampen på høstferie.
Så nå har han hatt nedtelling til avreise i mange uker.
Vi har krysset av på kalenderen, hvor mange dager det var til avreise.
Rampen er egentlig en litt forsiktig gutt, som liker ting best som de er akkurat nå.
Men når han fikk spørsmål om han hadde lyst til å reise på ferie til mormor, var han ikke i tvil. Det ville han veldig gjerne. Og når han fikk vite at han skulle reise alene med fly, syns han ikke det var noe problem heller. Han hadde jo flydd mange ganger sammen med meg, så det gikk nok helt fint.
 Siden flyet gikk kl 18:45, og fordi det var høstferie, møtte vi opp i god tid før flyet skulle gå, rettere sagt, kanskje litt vel god tid. Hele 2 timer og 15 minutt før. Kanskje i litt vel god tid, før flyet gikk. For selv om vi trengte god tid på innsjekking, pga lang kø helt til inngangen på flyplassen, så hadde vi allikevel 1 og en halv time med venting etter han hadde sjekket inn.
Da hadde vi god tid til å spise middag på flyplassen, og kjøpe brus og blad, som seg hør og bør når man reiser alene med fly.
 Narvesen hadde heldigvis pølser til oss, siden vi ikke hadde rukket å spise middag før vi dro hjemmefra. Minisjefen liker best å spise ting hver for seg, og greide å få ketchup over alt.
Kjedelig å vente...
Vi var så tidlig ute, at det ikke hadde kommet opp på tavlen hvilken gate flyet skulle gå fra engang, så da måtte vi pent finne oss i å vente på en benk, rett ved narvesen.
UM mappen han har rundt halsen, er slik alle barn får når de reiser alene. Den inneholder alle dokumenter som er relevant i forbindelse med flyreisen. Flybilletten, og 3 eksemplarer av ett erklæringsskjema, som man må fylle ut i forkant av reisen.
Veldig veldig kjedelig.
 "se, ett fly" utbrøt minisjefen henrykt.
 Etter vi hadde spist pølser og minisjefen hadde partert ferdig brødene sine, så gikk vi for å finne gaten til rampen. Ekstra gøy var det at det var fotspor på vei til gaten. Da måtte han jo prøve å gå likt som fotsporene.
 Lekefly på flyplassen. Kjempe populært for ungene. Det var flere barn som lekte der. Rampen tenkte først han var for stor for å leke med lekeflyet, men det var flere barn der på hans alder, og eldre som lekte, så da gikk det greit.
 Minisjefen syns det var ekstra stas med rusjebanen, og kjørte den minst 10 ganger, iløpet av den lille halvtimen vi sto der.
 Deilig is til dessert. Enda en halvtime til flyet skulle gå.
 Rampen kikker på flyet han snart skal ta.
Han reiste med Widerøe, ganske lite, med store propeller. 
 Veldig klar til å reise nå.
 Rampen tar planken mens han venter.
 Straks ombordstigning. Rampen er kjempe spent! Litt skummelt, men mest spennende syns han. Mammaen syns det var kjempe skummelt, men det er jo sånn man ikke sier noe om.
 
 Jeg fikk ikke være med lengre enn til gaten, og måtte vente på bakken til flyet hadde lettet. Han ble fulgt ut til flyet av flypersonell på flyplassen. De var 2 barn som reiste alene på samme flyet.
Barn mellom 5 og 11 år har lov å reise alene med fly.
Mer om barn som reiser alene står her (link til SAS sine sider)
Minisjefen står og kikker etter rampen, nå er det jo bare jentene igjen jo.Minisjefen savner allerede rampen. Hun er jo så vant til å ha han også her med seg. Så det ble litt rart når han skulle på flyet, og hun ikke fikk bli med storebror.
 Flyet er på vei ut på rullebanen. Det var rart og litt tomt å stå igjen alene, og vite at nå var det flypersonellet som hadde ansvaret for han, til han kom frem. Han hadde lang flytur forran seg også, hele 2 og en halv time. 
 Minisjefen på flybussen hjem. Studerer bladet hun fikk på flyplassen. De fikk hvert sitt blad, for hun syns det ble urettferdig hvis det bare var han som fikk blad. 
Rampen landet trygt hos mormor ca 2 og en halv time etter at jeg hadde sendt han ifra meg. Det var mellomlanding, og en halvtime venting mellom flyene. Så det ble lang reise for han.
Men han er visst ikke i tvil om at han lett gjør dette igjen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...