tirsdag 12. februar 2013

Vi har testet ut Ajax parken!

I desember sto endelig Ajax-parken ferdig i byen vi bor i. Knall stilig lekeplass, med tigre, haier, fisk og stooore giraffer! (naturligvis ikke levende dyr, men skikkelig flotte tredyr)
 Det som møter oss når vi endelig finner frem til den litt bortgjemte lekeplassen, er en skikkelig forseg gjort lekeplass, helt annerledes enn noe annet vi har her.
Dyrene var så naturtro, at det måtte mye overtalelse til, for at minisjefen skulle tørre å ta på dem, og sitte på dem.
 Tigeren lå og ventet på oss ved inngangen, mellom bambus skogen. Den så kjempe skummel ut, og så veldig ekte ut, syns hun. Man kunne nesten høre at den brølte, hvis man la litt godvilje til. Men etter hun ble varm i trøyen, så ble det kjempe gøy!
Ikke langt unna tigeren ligger noahs ark, iallefall en liten båt. Med med rusjebane, og blått "vann" rundt. Viktig å passe seg, så man ikke ramler i vannet. Tenk om haien kommer og tar deg?!
Parken er tegnet av landskapsarkitekt Øystein Bekkevold, som også har vært med å bygge parken selv. Ideen til parken kom han angivelig på, når han så hvor kjekt barna hans hadde det på bronseskulpturene i byen.
 Haien var nesten mer skummel enn tigeren! Men bare nesten.
Alle dyrene er håndlaget av ett firma i tyskland, og ser svært naturtro ut.
 Men det er heldigvis "steiner" til land, og tau over til båten, som man må balansere på, for å komme til båten.
Underlaget på parken er naturgummi i ulike farger, og høyder. Dermed er det ingen fare for at man får vondt, om man ramler ett par ganger når man balanserer, og klatrer.
 Inne i båten stikker det en sjiraff ut. Den hadde sååååå lang hals, sa minisjefen, og prøvde å se om hun kunne strekke seg like langt som sjiraffen.
Videre er det en liten elv, med en gyngefisk.
 Den kunne det fint vært flere av, for den syns minisjefen var skikkelig kul.
Og en kul disse, nesten som en hengekøye, med en papegøye som pynt. 
 Minisjefen tok bilde av meg, forran den super høye giraffen. Den er 6,5 meter høy! Og jeg følte meg heller ganske liten sammenlignet med den. Nådde jo ikke opp til magen engang, hvis jeg strakk meg opp.
 Prikken over i'en for minisjefen var den superlange skilen. Den var så lang at hun nesten ikke turte å skli, men det gikk heldigvis ikke så veldig fort. Så den turte hun å ta flere ganger.
Hadde det ikke vært for at det var så utrolig kaldt i dag, (bare -2 på gradstokken, men kjentes absolutt mye kaldere ut!) hadde vi absolutt vært der mye lengre enn den timen vi var der.
Anbefales absolutt ett besøk denne parken her!

2 kommentarer:

Øystein Bekkevold sa...

Så kjekt at dere likte parken så godt :)

yummy mummy sa...

Så morsomt at du fant frem til bloggen min =) parken var kjempe fin! og kommer absolutt til å brukes mye fremover av oss :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...