lørdag 4. mai 2013

Vel overstått (litt fortidlig) bursdagsfeiring

Da var feiringen av forestående 4 årsdag vel overstått. Vi tok den en mnd før tiden i år, mye fordi vi flytter, og har flyttet når hun fyller 4 år. Jeg må jo rekke å pakke, og kan ikke ha barneselskap når halve leiligheten er fylt opp med kasser, og alt er ett eneste kaos.

 Jeg begynte planleggingen allerede i desember. Der er pinterest genialt! Man kan hente masse inspirasjon, og lagre alt i en egen mappe. Søke opp hva andre har gjort, og få ideer. Blandt annet bursdagsdørkransen hentet jeg inspirasjon til der. Jeg har jo pleid å henge opp ballonger, men fordi det somregel alltid blåser når vi feirer barneselskaper, er ballonger ikke akkurat den beste ideen. Så i år ble det bursdagskrans.
Jeg brukte en isoporkrans, og løper i tyll fra kremmerhuset. En lilla og en lyserosa med prikker. Klippet opp i 4 cm brede striper, og knyttet rundt hele kransen.
Klippet ut ett 4 tall i papp, og brukte lyseblått silkebånd til å feste det rundt kransen.
Genialt, og dekorativt. Fargene gikk i ett med resten av dekorasjonene i bursdagen. Minisjefen elsker rosa og lilla, så da gikk det aller meste i nettopp rosa og lilla.

 Inne i stua var det dekket til langbord. Jeg hadde hengt opp lilla ballonger i taket, og laget store rosa rosetter av servietter fra ikea. Fremgangsmåten finner du her
Bordet var dekket med hvit papirduk fra Clas Ohlson, og samme rosa løperen som jeg hadde brukt tyllbiter fra til kransen, hadde jeg brukt på bordet.

Papptallerkene er fra Nille, de selger dem til 5 kr pakken akkurat nå.
Serviettene er fra kremmerhuset.
Glassene fra Søstrene Grene. De er nok egentlig ikke drikkeglass, men til 4 åringer var disse perfekt størrelse, og gav litt mer følelse av at de var store jenter, siden de fikk fine glass. Glassene var perfekte til å pynte med godteriarmbånd. Og oppi hadde jeg puttet hvite og rosa papirsugerør.
Prikken over i'en var naturligvis de små tiaraene, også fra nille.
Armbåndene og tiaraene fikk gjestene med seg hjem, isteden for godtepose. Ett stettfat med prinsessecupcakes ble også satt som pynt. Ideen til pyntingen fant jeg også på pinterest. Og her er link til fremgangsmåten
Jeg fant bilde av alle disney prinsessene, og klippet ut nok til å pynte 30 cupcakes med prinsesser. Planen var opprinnelig å kjøpe miniprinsesser, og snu muffinsene opp ned, og lage mini prinsessekaker til hver av barna, men disse var det utsolgt for over alt. Så da ble det en kriseløsning.
Kremen jeg har brukt på disse er fra Manuelas bok: Love Manuela. En kjempe god krem med blandt annet masse smør, hvit sjokolade, melis og kremost.

 Rundt om i stua hadde jeg hengt opp plakater fra prinsessebladene hun har hatt en stund. Og flere store rosa rosetter. På kommodene hadde jeg brukt den lilla tyllen fra rullen med tyll som jeg brukte på kransen hennes. Og på tallerkenhyllen hadde jeg satt de supersøte smykkeskrinene fra kremmerhuset, som ser ut som store cupcakes.
Jeg valgte også å bruke godteriet som en del av pynten. Puttet det i fine skåler, og hermetikkbokser. Og det ble veldig dekorativt og gjennomført.
Rampen var prinsen, han åpnet døren for gjestene, hjalp til å passe på alle de små prinsessene, og hjalp til å dekke på, og pynte. Kjempe flink var han!
 I tv-kroken hadde jeg laget en dobbel serviettrosett, og hengt opp sammen med flere ballonger. Og alle telysholderne i andre farger enn rosa, var ryddet vekk. Jeg brukte også rosa lindekkeservietter som jeg har hatt liggende i skapet.
Styrte helt vekk fra de gloreste plastdukene som du får kjøpt over alt, med matchende servietter, glass og tallerker. Og pyntet heller med ting vi allerde hadde hjemme, eller stilrene rosa og lilla ting.

 På ene kommoden hadde jeg satt alle begerne med sukkerspinn og popcorn, og flere andre skåler med hjertesjokolade, røde geledrops, minimarsmellows, og marsmellowstenger. Jeg hadde også pyntet med flere av de store tiaraene hun har liggende fra tidligere.
De rosa pappglassene er fra Ikea.
De rosa store glassskålene er fra nille. De er omtrent helt like ittala skålene, som jeg har en liten turkis av, men til brøkdelen av prisen. 

 Det var ikke alle som fikk plass ved langbordet, så til de som ikke fikk plass der, så hadde jeg satt frem papptallerker, og sugerør.
 Siden selskapet begynte så tidlig som kl 12, hadde jeg lagd pølse med deig snurret rundt. Og ketchup til å dyppe det i. Det glemte jeg å ta skikkelig bilde av. Men det ble en hit blant store og små.
Jeg brukte masse basilikum i deigen, for å få litt mer smak på den.

 Etter maten var det kake!
Jeg lagde ikke 3D kake i år, men lagde en god ostekake, med trekk av samme kremen jeg brukte til å pynte cupcakene med. Dekorerte med fargerikt strø, hjertelys (nille), og papirsugerør, med banner med navnet til minisjefen. Banneret er klippet ut av enn gratis fil jeg fant på pinterest (!) Link her
Kjempe dekorativt ble det!


Minisjefen var kjempe fornøyd! Og var så flink å blåse alle lysene sine. 
Jeg valgte ostekake, fordi hun ikke er så glad i sjokoladekake og supersøte ting. Det blir fort for mye syns hun, så da ble det en litt friskere variant denne gangen. Men ikke mindre kalloribombe av den grunn. 

 Inni kaken hadde jeg lagt rosa og lilla krem lagvis. Jeg brukte blåbær og bringebær gele i kremen, og delte den i to. Det nederste laget, med kjeksbunnen, hadde jeg over kjeksbunnen med en gang, og satt i kjøleskapet.
Så tok jeg ett lad med rosa krem, og hadde i ny form, og frøys ned, for å få den fortere stiv. Når den var frossen, så la jeg på ett lag med lilla, og lot det fryse, og så ett med rosa igjen. Når alle 3 var stivnet, lot jeg de stå i kjøleskapet, og la bunnen og det første laget være i fryseboksen litt, for å få de klare til å legge på de andre.
Det tok litt tid, men ble veldig stilig å skjære kake av.
Og ikke minst, veldig god ble den!

 Vi satt til bords 2/3 av selskapet, og spiste vel og lenge. Jeg hadde også laget regnbue gele, og serverte med vaniljesaus. Og ungene fikk spise så mye popcorn, godteri og sukkerspinn de bare orket.

 Etterpå ble det åpning av gaver. Kjempe spennende!!!
Minisjefen fikk så mye fint! Perler, puslespill, klistremerkeøredobber, ringer, snøhvit barbie, kjole, hårbørste, prinsessen og frosken DVD, Lego Friends og fargebok med farger.
Kjempe kjekt!

 Kjolen hennes er fra adorables, og ble kjøpt på salg. Link her
Jeg var råheldig med prisen, for de var enda billigere når jeg kjøpte hennes, enn det de ligger ute for nå. Og ikke minst, så er den utrolig nydelig. En ekte prinsessekjole! Og kommer til å passe lenge. Jeg kjøpte størrelse 4 år til henne, men den var god i størrelsen.
De røde juleskoene går hun med hvert ledige øyeblikk, så de måtte også på i dag.

 En kjempe fornøyd liten prinsesse! Som ikke sovnet før alt forsent i kveld, både høy på sukker, og oppmerksomhet.
Når jeg spurte henne hva hun syns var kjekkest med selskapet i dag, så svarte hun ganske enkelt: "gjestene mine". Ikke presangene, eller kakene, men de som kom for å være sammen med henne.
Hun storkoste seg masse!

2 kommentarer:

Livet på hauge sa...

Så ut som en drømmebursdag, og gav meg mange gode tips til hva jeg kan gjøre når det blir vår tur til å feire 4 års prinsessebursdag.

yummy mummy sa...

Det var det også! Tusen takk for koselig kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...